OLIMPIADELE COMUNICARII, HERE WE COME!


Motto:”Investeste in tine azi, ca sa
devii povestea de success a zilei de
maine!”

Mark Twain spunea mai demult ca paradoxul vietii consta in faptul ca in prima jumatate ai puterea sa faci orice vrei, dar nu ai si intelepciunea necesara, iar in a doua jumatate ai intelepciunea, dar nu mai ai puterea sa faci ceea ce iti doresti. Si, din pacate, trebuie sa ii dam dreptate. Dar asta nu inseamna ca suntem condamnati ireversibil la o soarta cruda. Bineinteles ca si intelepciunea, si increderea, si maturitatea asumarii propriilor fapte pot fi dobandite inainte ca noi sa imbatranim si sa ne aflam in imposibilitatea fizica de a mai face ceva. Dar pentru asta e nevoie de implicare, de actiune, de dorinta de a face ceva. Taina tineretii nu sta in puterea de a face orice, ci in puterea credintei ca PUTEM face orice, ca innoim mereu lumea…si poate asta si facem..
Nu putem astepta toata viata ca cineva sa faca ceva pentru noi sau sa ne modeleze personalitatea, intelectul. Singurii responsabili pentru acestea suntem noi insine, asa cum o veche maxima spunea:” esti ceea ce vrei sa fii”. Credem cu tarie ca toate lucrurile pe care le-am facut, toti oamenii pe care i-am cunoscut, toate locurile vazute sau visate alcatuiesc in noi un puzzle minunat ale carui piese se reflecta in tot ceea ce facem…Tineretea e o mare promisiune, e frumoasa prin ceea ce anunta, este o iluzie ce traieste prin devenire. Noi suntem tineri. Avem putere. Energie. Curaj. Libertate. Entuziasm .


Si nu vrem ca acestea sa se consume zadarnic, lasand in urma regretul clipelor pierdute, ci sa le valorificam intr-un mod intelept prin experiente frumoase si initiatice care sa ne ofere oportunitatea de a invata ceva nou. De aceea, am hotarat sa pornim pe acest drum anevoios, dar in acelasi timp promitator.
Pentru noi, Olimpiadele Comunicarii reprezinta o mare provocare pe care vrem sa o transformam in sansa. De fapt, este o sansa unica, un tren pe care nu trebuie sa il pierzi caci merge pe magistrala cunoasterii. Te ajuta sa te cunosti pe tine prin ochii coechipierilor tai, sa cunosti realitatea intr-o alta ipostaza si mai ales te determina sa iti explorezi originalitatea si creativitatea.
Un concurs de o asemenea amploare si importanta sadeste in tine dorinta de a fi mai bun. Totodata, te pune in situatia de a lucra intr-o echipa, de a invata ce inseamna sa imparti cu ceilalti ideile si gandurile tale, sa fii tolerant si asertiv. Iar acestea sunt esentiale penru niste tineri aflati la inceput de drum.
Nu intentionam sa plictisim cu aceste ganduri ce ne vin acum in minte. Stam si privim in urma cu si vedem 5 tineri entuziasmati si hotarati care intr-o seara primavarateca s-au intalnit si au luat decizia ce avea sa le schimbe planurile, sa le consume enegia, sa le stimuleze imaginatia si mai ales sa ii transforme intr-o ECHIPA.
Cineva afirma: ”sa-ti formezi o echipa este inceputul. Sa ramai alaturi de echipa ta reprezinta procesul, iar sa ajungi sa lucrezi in echipa inseamna succesul”. Lucrul in echipa nu este un lucru facil. Am fi ipocriti sa spunem ca totul a decurs perfect. Au existat momente mai grele, momente de tensiune, de lipsa de idei, de confruntare, dar toate acestea au fost depasite. Poate va intrebati cum. Raspunsul este simplu: prin rabdare, intelegere, diplomatie si umor.Am invatat sa ascultam, unii dintre noi au inteles ca nu intodeauna au dreptate, iar altii au acceptat ca poti gresi uneori, fara ca acest lucru sa iti conteste calitatile.
Partea foarte amuzanta este ca am incropit aceasta echipa cu cateva zile inainte de deadline-ul inscrierilor!! E normal a deduce cum s-au derulat evenimentele dupa aceea: presati de timp, cautam fiecare sa facem lucrurile cat mai de calitate in cel mai scurt timp!
Bineinteles, am aplicat si principiul :”pauzele lungi si dese, cheia marilor succese”, dar iata ca in final am reusit sa finalizam ceea ce ne propuseseram de la inceput si am castigat ceva extrem de valoros: PRIETENIA, ce ne leaga acum mai strans decat inainte de aceasta experienta.

Si ce imn mai bun ne puteam alege decat "The Champions":


2 comentarii:

  1. well, we will be there:)

  2. hm..bun, bun:)